"HAZA MIN FADHLI RABBI, LIYABLUWANI A'ASYKUR AM AKFUR" maksudnya : Semua ini adalah kurnian TUHANKU, untuk mengujiku samada aku akan bersyukur atau pun kufur...

Sunday, December 12, 2010

flower girl atau muslimah flower...

Assalamualaiku semua...
selamat pagi...

yeeeeeehaaaa...
seawalnye aku dah siap masak lauk2 kegemaran semua...
temakang gulai tempoyak, kerang rebus & sambal belacan...
sesiapa orang PERAK tu, memang kena la dengan tekaknye...

masa wedding Aniza & Shah, mereka diiringin oleh flower girl...
flower girl tu semuanya anak buah aku...

kalo yang muslimah mcm aku ni tentu kata SEKSI sikit jer...kahkahkah...
aawww, MUSLIMAHkah aku?

aku kawin nanti aku nak anak2 buah aku iringi dengan berpakaian muslimah...
berbaju kurung/ jubah & bertudung...
sambil bawa bunga ros putih...

waaaaaa...mcm tak sabar lak aku nak kawin...
nyaahh, kau nak kat aku tak???
kekekeke...

~ bab berposing serah je kat dorang ~

~ haaa...tengok...dorang pantang tengok kamera yg aku usung kesana kemari ~

~ haaaa...pastu g melantak eskrem...dah laa baju tu putih... ~

~ laaggiii laaaa buat aku GERAM...dorang siap nyanyi tuuu... ~
kau tau lagu ape?
arrrrrrrrrggggghhh....GERAMnyeee aku weiii...
mentang2 aku belum kawin...sedey mak ni nyaahhh...!!!


~ nonton secret garden lagi... ~

21 comments:

ahmad humairi said...

salam,

ko pon bley nyanyi.....lagu ....alah emak kaweeeenkann akuu...mak x taw tuuu..

biskut said...

dah tuh tunggu apa lagi...cepatlha cari jodoh....hahaha

white rose said...

cikgu humairi ~ salam kembali...

ape kes nyanyi lagu tu...tak peling lgsung...miahaha...
sy nyanyi lagu laen...hahaha...


bisk ~ aku tggu anuar zain meminang aku la...

Tukang cerita said...

salam adik manis.....

kalau kawen, jgn lupa jemput akak...kita ni sebelah daerah je...
:)

white rose said...

salam kembali...
miahahaha...

nanti sy bgitau kalau sy dah jumpe mr.R sy ek...

hysman said...

salam kak..
warghhhhh....lamenyerr tak bersua..
igt dah luper...
kak klu kawen jgn lupe jemput saye yer...kompom saye dtg dgn mynna..
hehehhh...

mr.R tu ade,cuma kena keje kuat laei..
:p

EnHEar said...

bgus gak idea pakai bju kurung..
mesti sangat sweet...
buat aa2 tradisional

therosputih said...

kembor...u kawin dulu lah, nnti i ciplak tema u eh...hehehe

Amieynna Amin said...

idea yg bagus lagi bernas..
dalam muslimah pun still nampak comel kan..

ala kak relaks laa..
muda lagi kot..

Sasa Al-Sharif said...

cik ros nakal dan happening :)

moga cik ros cepat2 kawin. amin..

doakan aku sekali dpt duit banyak jatuh dari langit, moga dpt cover duit hantaran

E.d.Y said...

comel2nya semua...

ana said...

hah apa lagi...cepat la kawen!

Hunny said...

Hahahaha... Sabar jer lah nyaaahh!!

sahromnasrudin said...

jom la kita nyani bersama-sama hehehehe..lagu ape erk???? lagu yuna boleh hahahahahah

Amy Syaquena said...

As'salam..

comel2 folwergurlnya ha..

Nia said...

dulu akak pernah merajuk masa nak kahwin, sbb tak mau ade flower girl. hisyk,...ko tau apesal? kwn2 ofis pakat2 gelak masa tu bila tau ada flower girl.

last2 pakai jgk flower girl tu, tak sampai hati lak nak ckp tak nak, bdk2 dah excited.

white rose said...

hysman ~ salam kembali...
kekeke...akak pun ingat kau dah lupekan akak...
cayalah, ko still ingat...miahahaha...
insya'Allah, kalo anuar zain dah pinang akak, akak jemput kau & mina ye...

kakakakakakah...


enHEAR ~ mmg arrr...xde org buat lagi nih...akak nak cipta tradisi baru...

white rose said...

therosputih ~ miahaha...ni mesti kau baca link kat sebelah akak ni ye...
yelah, akak tua lagi dari kau...jadi mmg patut akak kawin dlu...
kakakakaka...


miena ~ miahaha...kau tau laa akak ko nih...tere bab2 kawin nih...hahahaha...


sasa ~ akukah yg nakal itu? ke kau je yg nakal? kakakaka...

insya'Allah doakan aku...

akupun doakan kau jugak...jgn diharap duit jatuh dari langit, kau kena berusaha...nti xkan nak bgi dr jiwa makan gitar je...

white rose said...

e.d.y ~ mmg arrr...ko kena tengok mak sdara dorang dulu...miahaha...


kak ana ~ ha, nak kawin le nih...


kak hunny ~ sabarlah nii nyaah ooii...


pokcik sahrom ~ miahahaha...karok jugak ek...lagu YUNA tak best...lagu M.daud kilau laa...baru layannn...

white rose said...

kak amy ~ wslm...comei laa...baka mak sedara dorang tu sebenarya...miahahaha...


kak nia ~ sy mmg tggu akak2 sy yg kawin ni komen masa kawin dlu...akak laa yg ade cite pasal flower girls nih...ish, teruk btul la sape yg kutuk2 tu ek...
sy suke kalo majlis sy nti diserikan dgn persmbahan kanak2...
sume comei2 belaka...

MY HEART said...

Salam,

Ala.. comel2nye flower gal tu suma...

eh! lupa nak cakap.. umur saya 28 tahun.. tak tau la pangkat adik ke pangkak akak ke atau sebaya...

tak kisah la lain2 umur janji kita ada minat yang sama dengan k drama kan..kan... ^_^

Alangkah indah kata syair...Sekali orang memfitnah,yang benar jugak akan ikut terasa sama..Kayak banjir yang datang menujah di lewat malam,tidak ketahuan dari arah mana dan mahu ke mana.Celaka lah bagi mereka yang menyukainya..

Perhalusi ini, bahawa pendusta itu lebih berat dari langit maka kebenaran itu lebih luas dari bumi yang kita injak ini.Rakus dan hasad lebih panas dari api yang berjelaga dan hitam,sedang kehinaan seorang pemfitnah itu lebih rendah moralnya dari seorang pembunuh...Ternyata saat kita melontarkan satu fitnah akan datang beribu batu neraka ke dahi kita..Berwaspada lah saat kita ingin membuat kisah yang di luar sadar kita itu adalah fitnah dan menafikan hak-maruah saudara kita...

~Harap Maaf, sila tinggalkan Link kamo supaya senang KAMI menjejaki KAMO~

Recent Visitors