"HAZA MIN FADHLI RABBI, LIYABLUWANI A'ASYKUR AM AKFUR" maksudnya : Semua ini adalah kurnian TUHANKU, untuk mengujiku samada aku akan bersyukur atau pun kufur...

Tuesday, February 15, 2011

Rasul Junjungan...

Assalamualaikum semua...
jom kita bernasyid arini...



Ya Nabi salamun a'laik

Ya Rasul salamun a'laik

Ya Habib salamun a'laik

Ya Nabi Ya Rasul Ya Bashir Ya Nazir 

Ya Habibi Muhammad solawatullahi a'laik



Disingkap kembali sejarah

Kisah-kisah manis dan pahit mu

Kami mengambil segala iktibar

Ya Rasulullah



Mulianya tiada tandingan

Yang tidak membawa kelalaian

Tiada segala keraguan

Ajaran yang di bawa



Ya Nabi salamun a'laik

Ya Rasul salamun a'laik

Ya Habib salamun a'laik

Ya Nabi Ya Rasul Ya Bashir Ya Nazir 
Ya Habibi Muhammad solawatullahi a'laik



Disingkap kembali sejarah

Kisah-kisah manis dan pahit mu

Kami mengambil segala iktibar

Ya Rasulullah



Mulianya tiada tandingan

Yang tidak membawa kelalaian

Tiada segala keraguan

Ajaran yang di bawa



Kami kutip sunnah mu Ya Rasul

Jadi minuman sepanjang zaman

Tunggak perjuangan asas kemajuan

Menjadi ikutan kita umat Islam x3



Habiballah Nabi Allah Safiallah Salamun a'laik x2

Salamun a'laik





Multi-styled Text Generator at TextSpace.net
~ ade wat kenduri kesyukuran pagi ni...nanti dah selesai, aku BW ke umah korang ye...jemput makan rendangn & lemang... ~

20 comments:

E.d.Y said...

salam maulidur rasul..:)

ibuintan said...

salam maulidur rasul

nak lemang n rendang, tapau leh tak?

~najwa~ said...

pos la sket lauk pauk kenduri ;)

~salam maulidul rasul

Sunah Mohammad said...

Salam Maulidur Rasul...

Sollu..Sollu..Sollu.. :)

Abd Razak said...

السلم عليكم ورحمة الله

Salam Maulidur Rasul..

اَللَّهُّمَ صَلِّي عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَآلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلّمِ

Amieynna Amin said...

salam maulidurrasul kak..
nak dtg kenduri akak tp jauhhh..
kirim makanan kat jb yer..
hehe

niesz said...

same2 kite mengingati n berselawat ke ats nabi junungan kita.. :) slm maulidur rasul..

jom bc cni : sabtu+ahad+isnin

si para para said...

sila pos rendang dan lemang tu ke sini yer.hehe


moga kita mendapat syafaatnya nanti...

sissyira said...

salam

semoga kita diberi kesempatan untuk berjumpa dgn baginda nanti.insyallah..

Faaein Himura said...

Salam maulidurrasul kak puteh... =]

Nurr Kasih said...

salam maulidur rasul wr. selawat dan salam ke atas junjungan Rasulullah saw.

ghost writer said...

salam maulidur Rasul

Cma Shiema said...

salam maulidur rasul wr...

selawt keatas nabi junjungan

Adinda Amy Sensei said...

as salam sis WR...

selamat menyambut maulidur rasul..

sis..saya wat blog baru ni sebab blog lama akaunnya tak bole nak akses..so terpakse bikin blog baru..kalo free nanti..dtglaa melawat yee...

http://kilauancintasangratu2011.blogspot.com

terima kasih...

Sephi Sephia said...

Salam

Uish, nasib baik mak saya tak letak nama saya ANON...hahaha..

Balik mode sopan : Kak, Salam Maulidur Rasul. Syukur, kita adalah umat sang kekasih. Jangan marah-marahlah, cikgu!

hysman said...

salam maulidurrasul kak...
hehe

deAnza-wAnda said...

makan lemang?? rendang?? adeh aden kompius neh... knduri ape neh??

deAnza-wAnda said...

makan lemang?? rendang?? adeh aden kompius neh... knduri ape neh??

deAnza-wAnda said...

makan lemang?? rendang?? adeh aden kompius neh... knduri ape neh??

deAnza-wAnda said...

selamat menyambut maulid nabi kak...

Alangkah indah kata syair...Sekali orang memfitnah,yang benar jugak akan ikut terasa sama..Kayak banjir yang datang menujah di lewat malam,tidak ketahuan dari arah mana dan mahu ke mana.Celaka lah bagi mereka yang menyukainya..

Perhalusi ini, bahawa pendusta itu lebih berat dari langit maka kebenaran itu lebih luas dari bumi yang kita injak ini.Rakus dan hasad lebih panas dari api yang berjelaga dan hitam,sedang kehinaan seorang pemfitnah itu lebih rendah moralnya dari seorang pembunuh...Ternyata saat kita melontarkan satu fitnah akan datang beribu batu neraka ke dahi kita..Berwaspada lah saat kita ingin membuat kisah yang di luar sadar kita itu adalah fitnah dan menafikan hak-maruah saudara kita...

~Harap Maaf, sila tinggalkan Link kamo supaya senang KAMI menjejaki KAMO~

Recent Visitors