"HAZA MIN FADHLI RABBI, LIYABLUWANI A'ASYKUR AM AKFUR" maksudnya : Semua ini adalah kurnian TUHANKU, untuk mengujiku samada aku akan bersyukur atau pun kufur...

Tuesday, March 16, 2010

ramalan itu kadangkala membina diri kita...

salam semua...
malam ni aku dah ready pack pakaian tuk g KL tengahari sok...
aku beli tiket pukul 1...
dah janji dgn kakak aku tggu dihentian rehat sg.buloh...
aku dah biasa turun disitu...jika ade terserempak dgn aku, sila tabik ye!!!
hahahahaha...
aku selalu jugak menilai diri aku dalam ramalan2 yg ade kat FB...
ni antaranya...
........................................................................................................................

Dewa/Dewi Mesir untuk Dylla Arshad adalah :
THOTH yang bererti Dewa Pendidikan dan Penemu Tulisan.

Berikut ini adalah analisanya :

Penerangan
: Perempuan Thoth dikenal rajin dan tekun. Kamu juga berjiwa pemimpin, mampu berpikir jauh dengan idea- idea yang selalu bernas. Sifat bijaksana Dewa Thoth menurun padamu sehingga mampu tenang menganalisa masalah, lalu mencari jalan penyelesaian. Kamu pun mampu menuliskan pendapatmu secara kritis. Kamu selalu diajak untuk berbincang, berkat argumentasi (pandangan) yang menarik dan gaya bicara kamu yang menyenangkan.

Sikap:
~ Perempuan Thoth sering terburu-buru dan tak sabar
~ Apa lagi kamu juga selalu cemas yang sehingga mengganggu orang lain

Percintaan:
~ Perempuan Thoth segan untuk menunjukkan perasaannya pada lelaki yang disukainya
~ Tapi ketika bercinta, kamu selalu meragukan hubungan yang sudah dibina

Pekerjaan yang sesuai:
~ Jurnalis/Wartawan/Penulis/Pengacara

........................................................................................................................

kadang2 ada jugak yang xbetul...
tapi bila ianya memberitahu perangai kita yang buruk, kita kena kaji diri kita...
nilaikan diri kita sejauh mana kita betul2 mengenali diri kita yang sebenar...
aku jugak ade masa2 nya sangsi dengan diri aku sendiri...
adakah apa yang aku lakukan dapat memuaskan diri aku tau orang lain...
aku menerima kritikan & teguran drpd orang lain...
bila ade je yang mengatakan aku ni terlampau teruk,
aku kaji semula...esoknya aku berubah sikit demi sedikit...
aku juga suka mendengar komen2 orang tentang diri aku...
bukan untuk bermegah, tapi untuk aku perbaiki diri aku...
benda yang baik, aku teruskan...
jika yang buruk, aku cuba berubah...
aku manusia, xpernah lepas dari melakukan kesilapan...
kerana kesilapan yang kecil boleh membawa pertengkaran yang besar...
tu sebab ramalan itu kadangkala membina diri kita ke arah kebaikan...
buat semua, maafkan diri aku jika ada terkasar bahasa, tersalah kata & terguris hati...
ada rezki kita akan berjumpa lagi...INSYA'ALLAH...
jika tidak, ingat aku dalam doamu...



~wHite RosE~
''''''''''''''''''''''''''
terasa sedey pulak bila kawan baik yang dah kawin mengucapkan ayat2 sedey kat aku...hampir menitiskan air mata...adakah aku keliru atau terharu sebenarnya???

p/s : doakan aku selamat perjalanan pergi & pulang ye...
miss u all...

7 comments:

Kunang-Kunang said...

Salam White Rose,

Semoga happy berada di KL

white rose said...

salam kak ani,

INSYA'ALLAH...
tq kak ani...
kak ani xgi mane2 ke???

insan pendidik said...

salam white rose,

selmt cuti2 malaysia ..kalo selisih nanti IP bg tabik spring haha

Mrs. Zuki said...

Nak tabik macam jumpe polis tu ke?
:)
Background ni baru nampak Dylla tapinya lambat sket loading compare to yang dulu2.
K.Ili rasa ada sesetengah org suka betul main kuiz2 kat facebook..ada pulak suke main game..
Tapi..dalam ramai2 kawan..ada sorang nama Dylla Arshad la yang paling suke main kuiz2 camni.
Sapa tu tah...

white rose said...

salam IP,

selamat bercuti gak...
jom jalan2...
hikhik...

...............................................
kak ili~

eh, akak kenal ke dgn dylla arshad???
sape dia tu ek...ha'ah kan, dia suke main2 kuiz tu...ntah ape laa yg dia berkenan sangat dgn kuiz2 tuh...

haish...xyah la kawan ngn dia...

sahromnasrudin said...

maaf komen..blog awak dh semakin berat la..lambat loading atau sy punya line yg problem..better yg lame lg cepat loading..maaf sekali lg jika terasa...

white rose said...

eh, xpe2...sy xtau la nape semua BG ni ade problem...sy nak loading pun lambat gak....ade problem nih...

Alangkah indah kata syair...Sekali orang memfitnah,yang benar jugak akan ikut terasa sama..Kayak banjir yang datang menujah di lewat malam,tidak ketahuan dari arah mana dan mahu ke mana.Celaka lah bagi mereka yang menyukainya..

Perhalusi ini, bahawa pendusta itu lebih berat dari langit maka kebenaran itu lebih luas dari bumi yang kita injak ini.Rakus dan hasad lebih panas dari api yang berjelaga dan hitam,sedang kehinaan seorang pemfitnah itu lebih rendah moralnya dari seorang pembunuh...Ternyata saat kita melontarkan satu fitnah akan datang beribu batu neraka ke dahi kita..Berwaspada lah saat kita ingin membuat kisah yang di luar sadar kita itu adalah fitnah dan menafikan hak-maruah saudara kita...

~Harap Maaf, sila tinggalkan Link kamo supaya senang KAMI menjejaki KAMO~

Recent Visitors