"HAZA MIN FADHLI RABBI, LIYABLUWANI A'ASYKUR AM AKFUR" maksudnya : Semua ini adalah kurnian TUHANKU, untuk mengujiku samada aku akan bersyukur atau pun kufur...

Tuesday, January 11, 2011

Rezki JANGAN ditolak, musuh BIAR mencari- cari...

Assalamualaikum semua...
waahh...TAJUK entry macam nak TERKAM orang je...

kalau KARAM SIGH baca, habis dia maki hamunnya aku...
ape aku PELUDIK...

janji nyaaaaaaahhh hapi kan...
sehappy nye aku malam tadi...

aku tak sangka, rezki aku mencurah2...
ALHAMDULILLAH...ni rezki berkat kesabaran...

dan ANAK SOLEHAH kan...
miahahaha...

SOLEHAH sangatkah aku...xpayah berangan...

korang ade tengokkan kat side bar aku sebelah kanan ni ade "CONTEST CERPEN KELAKAR GILER" anjuran beautiful_rose...

aku join pun daaa last minet...
dan akhirnye malam tadi di umumkan pemenangnye...

AKULAH TEMPAT PERTAMA...
JOHAN PERTANDINGAN CONTEST CERPEN KELAKAR GILER...



yeeeeeeeeaaayyyy...!!! ALHAMDULILLAH...

thanks kepada JURI yang menilai & PENGANJUR contest tersebut iaitu BEAUTIFUL_ROSE yang palingggg cuuun & MELEHTOP2 mcm popcorn...
miahahaha...

dah menang, baru puji2 yee nyaaahhh...

nak tau hadiahnye? aku pun tak hingat...
tunggu laaa hadiahnye dah sampai nanti...
miahahaha...jangan jeles yee nyaaaahhh...


thanks jugak kat korang yang bagi bagi semangat kat aku...
korang laaaa POOOJAAAANNN hatiku...CUT..!!!


kepada yang nak baca semula kisah tu sile lah BERSILEE...cecite, cecite...here
miahahaha...


kerna itu, aku BAKAL mengadakan 1 contest yang selama ini aku tak pernah buat...
nantikan kemunculannyee...

~ betapa semangatnya bekerje sampai tak ingat nak balik umah...ape KES nih??? ~

36 comments:

hysman said...

perghhhhhhhhhh.....
ni takleh jd nih...
saje la tu..
akak sabotaj kan...
eleh, smlm bank in dlm akaun si empunya kontest seriban kan...
hehehehe.. saje guraw..
:p

btw, tahniah kak...
kak mmg layak menang..
sempoi giler citer...
karang dpt adiah pancong 2 kak eh..
kita kan adik beradik...
mase nilah nk ngaku..
ahhaahaha.....

therosputih said...

hahaha...berjaya jugak cerita itu memenangi hati juri...kwang3

tak sabar nak join contest nih, biarpun masih dalam perancangan...hihihi...pastikan i org pertama join....miahahaha...alamak...dah tiru gelak akak...

Nur Misnan said...

assalamualaikum cik putih..
wahhhh.. tahniah
kena share nih hadiah tuh.. hu3

apa kes tak ajak orang
join contest tuh... choiiii!!!

white rose said...

[HYSMAN]
hahahaha...
kau jeles...akak sukeeeeee...
kalo laa akak ade kuasa veto, sure semua contest akak dapatkan no.1...
hahaha...

seriban?
ke beraban- raban...
miahahaha...

owh, time mcm ni laaa baru kau nak ngaku sedara...
hahahaha...xpe, akak bagi sen- sen je...pastu kau frame kan ye...
miahahaha...

Abd Razak said...

Assalamualaikum cikgu putih...

Ermmm nape cikgu putih tu marah ngan lukisan tu, cantik pe..:)

Tahniah...:)

white rose said...

[THEROSPUTIH]
miahahaa...semuanya dari korang jugak...

haiyyaaa...kau nak ikut gelak akak?
tak menjadinye...
hahahaha...

xpe2, nanti akak publishkan contest tu ye...


[NURMISNAN]
waalaikumussalam...
hahaha...

jangan mare derrr...
sy pun join last minet...

ni contest sy, akak join laaa...

white rose said...

[ABDUL RAZAK]
waalaikumussalam...

marah laa sebab tak serupa sy pun...
hehehehe...

tapi ape2 pun lukisan tu laa yg membawa kemenangan sy kan...

Sham said...

salam kenal...

folow cikgu putih ye... lukisan ular tu bukan tertelan gajah, macam tertelan almari kabinet jer...heee..

white rose said...

[SHAM]
Salam kenal kembali...

thanks ye...nti sy polo gak...
hahaha...lukisan tu mmg agak TEPERANJAT...hahaha

IMANSHAH said...

Tahniah le cik putih..jgn lupa basuh kaki tido

Nia said...

fuyoo,..dah boleh jadi penulis cerpen ko ni dik. hehe..

Baby&Me Shopping Style Contest

white rose said...

[IMANSHAH]
sesame...ok ABANG SHAH...
miahahaha...



[NIA]
kakakaka...rejeki sy tu kak...sy pun takde rasa menang pun...

MY HEART said...

hamboi... happy nampak???

hiks..

apa laga, belanja makan la ....

sissyira said...

salam


wahlah..jeles ah..

congrats kak :D

cayalah..

white rose said...

[MYHEART]
opkoss laa...
miahahaha...

jom2, banjer eskrem je...


[SYIRA]
salam kembali...

muehehehe...jangan jeles2 deeerr...

E.d.Y said...

pergghh..mantap tu beb

white rose said...

[E.D.Y]
yolah cik ABANG EDY...

ibuintan said...

tahniah..tahniah... okeyla tu..

white rose said...

time kasih ibuintan...

Sasa Al-Sharif said...

dia selalu bernasib baik la. tapi aku tak jeles. hehe.. tahniah

beautiful_rose said...

wah....ko pon nak buat contest gak?
hikhikhik aku tunggu........

biskut said...

mesti kalau ada majlis untuk umumkan pemenang ko dah siap teks ucapan panjang nih...haha

aku ucap tahniah sekali lagi k...rasanya nih kali ke ompek aper...

p/s: pangkat aku cuma 'kuli' sajer WR.tak ade ape pon kat aku nih.cuma seorang pemakan biskut tegar.

Faaein Himura said...

wah.. tahniahlah kak puteh.. dpt adiha pe? kongsi2lah ngan kite.. hakhakhak. =P

Nurr Kasih said...

wah tahniah WR..ada bakat menulis ni :)

Adinda Amy Sensei said...

tahniah... :)

Cma Shiema said...

yaaaayyyy..sonotmye dpt menang...congratz kak...
akak pom nk buat contest??bole le join...

ahmad humairi said...

assalamualaikum,

Tahniah.

Ko buat contest yang berkaitan dengan 'makan-makan'...cadangan akule.

sahromnasrudin said...

assalamualaikum.. sy setuju dghn cikgu ahmad humairi..kami tunggu ya

nurkass said...

patutlah gelak tu lain mcm jek..number 1 upenyer..pape pun tahniah..share2 yek..hahaha..

contest????..nak..nak..!!

Kunang-Kunang said...

Salam White Rose,

Tahniah, tahniah, dah nampak kudup2 akan menjadi penulis ni.

Yasminhamid said...

tahniah...

alfa juliet said...

berbakat besar rupanya dyla

niesz said...

congrate..wa..bertuah betul ade bkt mengarang ni kan..teringin nk wat novel sendiri tp selalu idea ni kering kontang..wakakaka...

tutorial2 yg awk mintk tu niesz da wat lam entry niesz..nnti jenguk2 kt ctu ek..

TiKa LEh said...

hahah..tahniah..hadiah kongsi boleh??heheh

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Tahniah ! memang layak menang.


muahahahahaa... gelak lagi tengah malam-malam buta ni tau..

berair-air bijik mata kRina. Paling best gambar ular telan gajah tu !


*masa publish n3 tu minggu sibuk budak2 nak sekolah; tu yg tak singgah sini tu..

IMANSHAH said...

Buat kontest tu jgn lupa ambo yang jadik johan

Alangkah indah kata syair...Sekali orang memfitnah,yang benar jugak akan ikut terasa sama..Kayak banjir yang datang menujah di lewat malam,tidak ketahuan dari arah mana dan mahu ke mana.Celaka lah bagi mereka yang menyukainya..

Perhalusi ini, bahawa pendusta itu lebih berat dari langit maka kebenaran itu lebih luas dari bumi yang kita injak ini.Rakus dan hasad lebih panas dari api yang berjelaga dan hitam,sedang kehinaan seorang pemfitnah itu lebih rendah moralnya dari seorang pembunuh...Ternyata saat kita melontarkan satu fitnah akan datang beribu batu neraka ke dahi kita..Berwaspada lah saat kita ingin membuat kisah yang di luar sadar kita itu adalah fitnah dan menafikan hak-maruah saudara kita...

~Harap Maaf, sila tinggalkan Link kamo supaya senang KAMI menjejaki KAMO~

Recent Visitors